Ud over at få gule fingre og misfarvning af tænderne, sker der også ændringer af rygerens ydre organer.
Huden bliver påvirket af rygningen. Når man ryger, inhaleres nikotinen og føres rundt i kroppen. Nikotinen har den virkning, at den får blodkarrene til at trække sig sammen kortvarigt. Men hos den daglige ryger er blodkarrene længere tid om at udvide sig igen. Det betyder, at huden ikke får den ilt og næring, som den har behov for, og bliver derfor bleg og grå.


Storrygere får også tidligere rynker, fordi de danner mere af et protein (matrix metalloproteinase), der nedbryder det stof (kollagen), som ellers holder huden elastisk og spændstig. Det starter som fine linjer omkring øjne og mund, men udvikler sig hurtigere til flere rynker, end hvis man ikke røg. Folk, der både ryger og solbader, får 10 gange flere rynker end folk, der ikke ryger og holder sig i skyggen.

Rygere har en langsommere sårheling. Jo langsommere sårheling, desto større risiko for, at der opstår infektion i sår. Dette gælder både små sår, sår efter operationer, piercing og tatovering. Et operationsar bliver ofte dobbelt så stort på en ryger som på en ikke-ryger, da sårhelingen varer længere. Der er operationer, man ikke gennemfører, før patienten stopper med at ryge. Generelt råder man alle, der skal opereres til at lade være med at ryge flere uger før og efter operationen. Dette gælder også skønhedsoperationer.


Årsagerne til den langsommere sårheling er flere, men skyldes især dårligere kredsløb (indsnævring af blodårerne), carbonmonoxid (der blokerer de røde blodlegemer) og nikotinens sammentrækning af blodkarrene. Altså dårligere transport af ilt, makrofager, fibroblaster og næring til det område, der skal heles.

Øjnene undgår heller ikke at blive påvirket af rygningen. Alle ved, hvor irriterende det er at få røg i øjnene, men kun de færreste ved, at det også kan medføre skader på selve øjet. Disse skader er afhængige af dosis, altså hvor meget man har røget og hvor længe. Risikoen for grå og grøn stær øges med dosis. Grå stær nedsætter synet og kan ende med blindhed. Det viser sig som en blålig hinde over øjet. Grøn stær opstår ved et øget intra-okulært tryk og giver dermed uklare øjenlinser.

Det har også vist sig, at rygning har betydning for udviklingen af Graves’ exophthalmus (udstående øjne) og aldersrelateret degeneration af macula lutea (forvrænget og nedsat syn på grund af læsioner og pigmentering i øjenbaggrunden).