I det 19. århundrede var det almindeligt at ryge cigar i Europa – langt mere udbredt end i dag. Cigarer blev ofte associeret med rige og prestigefyldte mænd. De blev tit røget for at fejre en stor begivenhed, som eksempelvis en fødsel eller nytåret. Cigaretterne har efterhånden overtaget cigarernes plads hos rygerne, og i dag er der kun få, som dagligt ryger cigar.
 
Cigarens indhold
En cigar er et tæt rullet bundt af tørret og fermenteret tobak. Fermentering er det samme som en gæring af tobakken. Tobakken tilsættes forskellige smagsstoffer som krydderier, kakao, kaffe, æble og honning. En cigar indeholder nikotin, ligesom cigaretter, og du bliver derfor også afhængig af at ryge cigarer. Desuden indeholder cigarer også alle de andre skadelige stoffer, som findes i cigaretter eksempelvis tjære og kulilte. 

Cigarrygning og risiko for kræft
Alle ved, at cigaretter kan give kræft, men ikke alle er opmærksomme på, at cigarrygere også har en stor risiko for at få kræft. Cigarrygere inhalerer typisk ikke røgen, men beholder den i munden. Røgen kommer derfor ikke ned i lungerne, som den gør hos cigaretrygere. Lungekræft er derfor sjældnere hos en cigarryger end en cigaretryger. Cigarrygere er dog stadig mere udsatte for at få lungekræft end personer, som ikke ryger.

Mange af de skadelige stoffer fra tobakken kommer i berøring med cigarrygerens mund og hals. Cigarrygere har derfor en meget større risiko for at udvikle kræft i munden, tungen og i stemmebåndet, end ikkerygere.