Mange lande har ligesom Danmark en rygelov, der skal sikre beskyttelse mod tobakkens skadelige virkninger. Der er dog forskel på, hvordan lande rundt i verden har valgt at lovgive mod rygning.
I Danmark kan vi lære af de lande, hvis rygelovgivning beskytter borgerne bedre, end den danske lovgivning gør. Nogle lande har eksempelvis valgt at lovgive om udendørs rygning, for at beskytte mod tobaksrøgens skadelige stoffer.

Forbud mod udendørs rygning
I mange lande er der indført rygeforbud på offentlige områder, såsom parker, stadioner, legepladser og strande. Eksempler herpå er:

  • Polen (rygeforbud på legepladser).
  • Singapore (rygeforbud på legepladser, sportsområder, stadioner og offentlige swimmingpools).
  • Spanien (rygeforbud på legepladser, eller områder der er beregnet til mindreårige).
  • Thailand (rygeforbud på sportsområder, parker, zoologiske haver, forlystelsesparker, legepladser, markeder og nationalparker).

Andre lande har også indført forbud mod rygning ved ventesteder til offentlig transport. Eksempler herpå er:

  • Victoria og Queensland i Australien.
  • Pakistan.
  • Polen.

Forbud ved indgangspartier og vinduer
I nogle lande skal udendørs rygning foregå væk fra indgangspartier og vinduer ved arbejdspladser og offentlige bygninger, for at sikre, at røgen ikke trænger ind i bygningerne og generer. Eksempler herpå er:

  • Filippinerne (her skal rygeområdet placeres 10 m. væk fra ind- og udgange).
  • Singapore (her skal rygeområdet placeres 5 m. væk fra ind- og udgange).

Røgfri boligblokke
I USA bliver der bygget røgfri boligejendomme, fordi røgen fra én lejlighed kan
sive ind til naboen. I Danmark er man også begyndt at diskutere problemet med naborøg.
 
Rygning forbudt
I landet Bhutan, der ligger mellem Indien og Kina, er al rygning og salg af cigaretter forbudt. Hvis man absolut vil ryge, kan man købe cigaretter i udlandet, men det koster 100 % af prisen i skat at tage tobak med over grænsen. Og rygning må kun ske inden for hjemmets fire vægge – aldrig i det offentlige rum.

6 meters-reglen
Den amerikanske by Calabas har indført en lov, der siger, at man ikke må ryge, hvis man står mindre end 6 meter fra andre mennesker.

Rygning i biler
Visse steder i Canada, Australien og USA er det forbudt at ryge i bilen, hvis der er børn med som passagerer. På den måde bliver børn sikret imod at sidde i de voksnes røg.

Tobacco Control Laws kan du læse mere og finde rygelovgivning for 196 lande i verden.