Kilde: Liv.dk

I nogle helsekostbutikker kan man købe urtecigaretter uden tobak og nikotin. Men tro ikke, at urtecigaretterne er fulde af vitaminer og kan erstatte gulerødder og broccoli. Urtecigaretter er skadelige, præcis som almindlige smøger.

Brændte urter kan give kræft
Når man sætter ild til en cigaret, bliver der udviklet partikler og gasser. Det gælder, hvad enten det er tobak, urter, theblade eller aviser, der er i cigaretten. Så ryger du urtecigaretter danner forbrændingen skadelige stoffer, som er farlige både for rygeren og de personer, der er udsat for passiv røg fra urter.

Afhængig af urter
Der er ikke nikotin i urtecigaretter. Alligevel kan rygere blive afhængige, fordi andre stoffer i røgen kan have samme afhængighedsskabende virkning som nikotin. Mange urtecigaretter indeholder store mængder mynte og mentol. Det gør det lettere og mere behageligt at inhalere dybt, og på den måde kommer de skadelige stoffer nemmere ind i kroppen.

Ingen lovgivning
Urtecigaretter indeholder ikke tobak, derfor gælder loven for tobaksprodukter ikke for denne type cigaretter. Der er altså ingen kontol med produkterne. Kræftens Bekæmpelse mener, at urtecigaretterne skal høre ind under levnedsmiddellovgivningen. Hvis de gjorde det, ville de være forbudte, for der ikke må være kræftfremkaldende stoffer i levnedsmidler.

Læs Kræftens bekæmpelses pressemeddelese om Urtecigaretter